• امروز : چهارشنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۲
  • برابر با : 8 - رمضان - 1444
  • برابر با : Wednesday - 29 March - 2023
2
دیده بان پلاس/

چرا دستگاه های ام آر آی با تحمل حداكثر وزن ۱۳۰ کیلوگرم وارد ایران نمی شود؟

  • کد خبر : 13143
  • 24 دی 1401 - 12:40
چرا دستگاه های ام آر آی با تحمل حداكثر وزن ۱۳۰ کیلوگرم وارد ایران نمی شود؟
یک مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به اضافه وزن برخی از مردان ایرانی و عدم استفاده آن ها از دستگاه های ام آر آی گفت: از مدیران وزارت بهداشت انتظار می رود نسبت به این مسئله سوال برانگیز پاسخ‌ مناسبی ارائه دهند که چرا دستگاه های با حداکثر تحمل وزن 120 تا 130 کیلوگرم به کشور وارد نمی شود؟

حجت الاسلام والمسلمین، علی ارجمند عین الدین، مدرس حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز، در مورد ناگفته هایی از سیستم MRI در ایران گفت: از میان ده ها ساختار ثبت شده در جهان، امروزه ساختار پزشکی مدرن، ساختار غالب در نظام درمان ایران و سایر کشورهای جهان است که به آن، طب مولکولی نیز اطلاق می شود، زیرا تکیه اصلی آن، بر شیمی ملکولی است.

وی یکی از ویژگی های ساختار پزشکی مدرن را جزئی نگر بودن آن دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از ما می دانیم رابطه حکیمانه و سیستماتیکی بر بدن انسان حاکم است که بر اساس روش های تشخیص در طب سنتی از شیوه های ملموسی مانند گرفتن نبض، رنگ چهره، شکل و رنگ ناخن ها، سفیدی چشم، بار روی زبان و …، ده ها نوع بیماری قابل تشخیص هستند.

این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: در ساختار پزشکی موکولی، تشخیص بیماری وابستکی کاملی به مهندسی پزشکی و ادوات گران قیمت آن دارد؛ با وجود این، در کشورهای صنعتی همچون انگلیس، سوئد، استرالیا و … به دلیل حاکمیت بیمه ها بر نظام درمان و تلاش برای کاهش هزینه های خود و در نتیجه رسیدن به سود بیشتر، به صورت میانگین بیماران برای آزمایشاتی مانند MRI حدود ۱۸ هفته در نوبت می مانند!

حجت الاسلام والمسلمین، ارجمند عین الدین اظهار کرد: شاید باور این نکته برای مخاطبان عجیب باشد که با اینکه ایران، وارد کننده صرف سیستم های های تِک و گرانقیت ام آر آی است، تعداد دستگاه های ام آر آی در تهران از تعداد همه سیستم های آم آر آی در کشور انگلستان بیشتر است و تعداد کل این دستگاه ها در ایران با سیستم های موجود در ۱۳ کشور اروپایی برابری می کند.

وی اذعان کرد: بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های سیستم‌های ام آر آی، شرکت‌های زیمنس آلمان، جنرال الکتریک آمریکا، توشیبای ژاپن، و فیلیپس هلند هستند و جالب تر اینکه چنانچه به مراكز ام آر آي در کشور ایران مراجعه کنید متوجه می شوید که آن ها از پذيرش افراد بالاتر از ٩٠ كيلوگرم، به اين دلیل خودداري مي كنند كه ريل انتقال دهنده بيمار به درون دستگاه آسیب می بیند.

این مدرس حوزه و دانشگاه توضیح داد: بسيار مشاهده مي شود که شخصی با كمر درد شدید مجبور است با سختي به چندين مركز ام آر آي مراجعه و با التماس و جور كردن پارتي يا پرداخت رشوه، موفق به انجام ام آر آی شود. عجیب این است که مشخص نيست چه افرادي ذينفع بوده اند كه بجاي دستگاه هاي با حداكثر تحمل وزن ۱۲۰ تا ۱۳۰ كيلوگرم، سفارش دستگاه هاي با حداكثر وزن ٩٠ كيلوگرم را داده اند كه مخصوص نژادهاي كوچك اندام آسياي جنوب شرقي هستند.

حجت الاسلام والمسلمین، ارجمند عین الدین در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به این موضوع که در نژادهای ايراني حدود ٢٥ درصد از آقايان بيش از ٩٠ كيلوگرم وزن دارند و نمی توانند به سادگی از این دستگاه استفاده کنند، لذا از مدیران وزارت بهداشت انتظار می رود نسبت به این مسئله سوال برانگیز پاسخ‌ مناسبی ارائه دهند که چرا دستگاه های با حداکثر تحمل وزن ۱۲۰ تا ۱۳۰ کیلوگرم به کشور وارد نمی شود؟

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://didebanealborz.ir/?p=13143

ثبت دیدگاه

  1. باسلام خدمت همه بزرگواران
    بنده کارشناس ام آر آی هستم و ۱۲ ساله که بصورت فعال شاغل هستم .دستگاههای موجود قابلیت تحمل وزن بالا رو دارند ولی بخاطر مشکل تحریم بودن و عدم تامین به موقع قطعات مدیران این مراکز این ریسک رو نمیپذیرند

  2. Great blog right here! Additionally your web site so much up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link on your host? I want my web site loaded up as fast as yours lol

    http://www.vorbelutrioperbir.com

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.