به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، مرتضی دهقان آزاد، تحلیلگر رسانه در یادداشتی آورده است: سال هاست که در جریان چرخش مدیران حوزه های مختلف مدیریت شهری و رفت و آمد شوراهای ادواری، چربش نگاه ها و ساختار بودجه نویسی ها، صرفا به سمت کاربست معیارهای فنی، عمرانیِ صرف سوق یافته و در این میان، پیوسته جای خالی نگاه های متمایل و معتقد به وجود گفتمان فراتری بنام الزام پیوست های فرهنگی، اجتماعی نزد شوراها و مدیران شهری، به شدت احساس شده است.
این در حالی است که طبق تعاریف علمی توسعه، مادام که توسعه شهر به افق جهت مند شاخصه های بنیادین پیوستار فرهنگی، اجتماعی تنظیم نشود، قطعاً تلاش های فنی، عمرانی، علیرغم حائزیت اهمیت و بزرگی و برجستگی، توسعه ناقص و تک وجهی محسوب شده و هرگز به عنوان رشد موزون و طلوع توسعه پایدار و همه جانبه، اثرگذاری مطلوب و ملموس تری را در حوزه های مختلف شهری نخواهد داشت.
ناگفته پیداست که دلیل اصلی اِعمال نگاه های فرهنگی، اجتماعی در بخش های مختلف مدیریت شهری که کلانشهر کرج، سالیان درازی است از موهبت های ابتدایی آن بی بهره مانده و مکرراً لطمات و خسارات بسیاری را از این ناحیه دیده است، جلب و جذب رضایت حداکثری شهروندان و مشارکت پذیر ساختن مردم در نحوه اداره شهر است که بی گمان از اصلی ترین اولویت های فراموش شده شوراهای اسلامی و مدیریت های شهری است.
چه این که غایت خدمتگزاری در این حوزه، کسب رضایتمندی شهروندان است که تحقق آن، بسیار مهم تر از برآورد آمال و آرزوهای شخصی یا حتی خواسته ها و سلیقه های جریانی، جناحی مدیران است.
با تمام این وجود، به نظر می رسد که توجیه و پذیرش برنامه مند پارلمان نشین ها و بازگشت مدیریت شهری به تحقق گفتمان فرهنگی، اجتماعی و باورمندی به روح بلوغ و بالندگی آن به عنوان نگاهی الزام آور و اولویت دار و نیز اصلاح شیوه های ناصواب و پالایش غلط های مدیریتی ناشی از این بی سامانی های سبقه دار که از گذشته تاکنون بر مدیریت شهری کرج سایه انداخته است باید از نظارت تا اجرا و از طرح تا تصویب، به صورت بنیادین مورد توجه برنامه ریزان و بودجه نویسان قرار گرفته و از گلوگاه شامل بازنگری و بازبینی شود.
چرا که بررسی اوضاع این عرصه نشان می دهد، نوع بودجه نویسی و عملکردهای موجود بیانگر آن است که تفکر غالب شورا و شهرداری در حوزه های گوناگون مدیریت شهری، سطحی و سلیقه ای بوده و اساساً متولیان امور، به جای تلاش برای جذب رضایت حداکثری و برآورده سازی بنیادین مجموعه مطالبات انباشت شده شهروندان، با مدعای توسعه، فقط به دنبال آمال و آرزوهای شخصی خود در امور شهری بوده اند.
لذا باید اذعان کرد، مادام که بودجه نویسی، طرح و برنامه ها، مصوبات و پروژهای عمرانی شهر، عاری از محوریت توسعه اجتماعی، فرهنگی و فاقد زوایای زیباشناختی و ادبی و هنری باشند، بی شک، در همان شروع کار در پیچ و خم اداری ذبح خواهند شد.
به عنوان مثال، وقتی از این منظر، عملکرد کلانشهرهایی چون اصفهان، تبریز، رشت، مشهد، قزوین، اردبیل، یزد و حتی سمنان را در حوزه های فرهنگی و اجتماعی مدیریت شهری شان، با مداقه مرور و بازخوانی می کنیم، آن گاه، چیزی جز آه دیرین و حسرت های کلانِ بازماندگی از فرآیند توسعه همه جانبه، عاید کلانشهر کرج و کرجی ها نمی شود.
انتهای پیام/
you have got an excellent blog here! would you prefer to make some invite posts on my weblog?
http://www.vorbelutrioperbir.com