به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، تغییرات در رشد جسمانی، جنسی، روانی، شناختی و نیز تغییر در الزامات اجتماعی در دوران نوجوانی موجب شده تا این دوران به دورانی پر كشمكش و اغلب دشوار در زندگی هر فرد تبدیل شود.
عدم وجود شرايط مناسب بهداشتی، تربيتی، فرهنگی و اجتماعی برای گذر از چنين مرحله حساسی موجب به وجود آمدن برخی آسيب ها و بزه های اجتماعی از جمله اعتياد می شود به همین دلیل در تمام جوامع مختلف دنيا نوجوانان، آسيب پذيرترين قشر در برابر پديده مهلک اعتياد هستند.
رضا فریدی، روانشناس بالینی و درمانگر اعتیاد در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز ضمن تاکید بر نقش والدین در پیشگیری از اعتیاد نوجوانان، توصیه های مهم و پیشگیرانه ای را در رابطه با این معضل خانمان سوز برای خانواده ها مطرح کرد.
وی بیان کرد: بسیاری از نوجوانان، اعتیاد را از دورهمی های دوستانه و بیرون از منزل آغاز کردهاند. آیا به این فکر کردهاید که فرزند شما اکنون کجاست؟ با چه کسی در ارتباط است و چه کاری انجام می دهد؟ برای پیشگیری از اعتیاد فرزندان خود تا به این لحظه چه برنامههایی داشتهاید؟
این درمانگر اعتیاد ادامه داد: لازم است پدران و مادران درباره اعتیاد و خطرات و عواقب آن، آموزشهای لازم را کسب کرده و متناسب با سن، شخصیت و ضریب هوشی فرزندان خود، در این مورد صریح و بیپرده با آن ها صحبت کنند.
فریدی اذعان کرد: آزادی و سختگیری بیش از حد نمی تواند راهکار مناسبی برای پیشگیری از گرفتار شدن فرزندان در دام اعتیاد باشد بلکه نظارت و حمایت دائمی تا حدود زیادی می تواند در این زمینه موثر باشد.
بسیاری از معتادان فعلی، دانش آموزان ترک تحصیل کرده هستند
این روانشناس بالینی اذعان کرد: آیا میدانید بسیاری از معتادان فعلی، همان دانش آموزان ترک تحصیل کرده در گذشته هستند؟ افت تحصیلی و ترک آن و نیز بیزاری از مدرسه و محیط آن، از مخاطرات مصرف موادمخدر در نوجوانان هستند.
وی یادآور شد: آیا میدانید باید حداقل روزانه ۳۰ دقیقه از وقت خود را برای ارتباط موثر با فرزند خود اختصاص دهید؟ درباره عوارض و پیامدهای ناشی از سوء مصرف موادمخدر و روانگردانها با نوجوان خود صریح و بیپرده گفت و گو کنید.
فریدی تأکید کرد: به خاطر داشته باشید داشتن عزت نفس بالا، مانعی جدی در برابر مصرف موادمخدر و روانگردانهاست؛ اعتماد به نفس، مانع از لغزش جوانان در مقابل وسوسه دوستان ناباب هنگام دعوت به مصرف مواد مخدر میشود.
وی خاطرنشان کرد: آیا میدانید کودکان کمتحرک و بینشاط کاندیدای اعتیاد هستند؟ در حالی که اگر زمانی را برای تفریح آنها در نظر بگیرید می توانید فضای مناسبی را برای همدلی، گفت و گو و رشد شخصیت وی فراهم کنید.
مراقب زلزله خاموش باشید
این درمانگر اعتیاد عنوان کرد: در واقع وجود صمیمیت و محبت بین اعضای خانواده مانع از گرایش جوانان به مصرف موادمخدر میشود. حفظ روابط محبتآمیز میان اعضای خانواده یکی از موارد مهم در پیشگیری از اعتیاد است.
فریدی با تاکید بر نقش والدین در آینده روشن فرزندان اظهار کرد: نتایج مطالعات نشان میدهد نوجوانانی که با والدین خود رابطه صمیمی و عمیق تری دارند، کمتر به سمت سوء مصرف موادمخدر و روانگردانها گرایش پیدا میکنند.
وی از اعتیاد به عنوان زلزلهای خاموش نام برد و افزود: این پدیده با قدرت تخریب چندین برابری، خسارات هنگفتی را به فرد، خانواده و جامعه وارد می کند. آگاه باشید فقدان مهارتهای لازم موجبات آسیبپذیری فرزندان را فراهم خواهد کرد.
به گفته فریدی، فرزندان خانوادههای سختگیر، بیتفاوت، گسسته و پریشان بیشتر لب پرتگاه آسیبهای اجتماعی ناشی از موادمخدر و روانگردانها هستند. تقویت انواع مهارتهای زندگی در جوانان و خانواده، موجب کاهش این مخاطرات و آسیبهای اجتماعی بالاخص اعتیاد در جامعه میشود.
نه گفتن به مصرف موادمخدر را به فرزندان بیاموزید
این روانشناس بالینی و درمانگر اعتیاد با بیان اینکه مدرسه اصلیترین محیط هدف برای اجرای برنامه های آموزش پیشگیری اولیه از اعتیاد است عنوان کرد: نوجوانانی که به مصرف موادمخد روی می آورند، غالبا مشکلات رفتاری دارند.
فریدی ادامه داد: در برخی موارد مشاهده می شود عملکرد تحصیلی نوجوانی که به سمت اعتیاد رفته اند ضعیف می شود و گاهی ممکن است اقدام به ترک تحصیل کنند؛ اینگونه نوجوانان در معرض خطر خشونت و بیماریهای عفونی نیز هستند.
این درمانگر اعتیاد در پایان مطرح کرد: دعوت به مصرف موادمخدر از سوی دوستان و همسالان در واقع دعوت به تباهی و ضلالت است، به فرزندان خود بیاموزید، «نه گفتن به مصرف موادمخدر» را تمرین کنند.
صدیقه صباغیان
انتهای پیام/
https://over-the-counter-drug.com/# over the counter antifungal cream
https://amoxil.science/# amoxicillin 500mg pill
https://doxycycline.science/# doxycycline 500mg
https://zithromax.science/# buy zithromax 1000mg online