به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، صدیقه صباغیان پس از پایان جشنواره پر رمز و راز و پر ابهام جوانان برتر ایران زمین، در یادداشتی آورده است: آیین تجلیل از جوانان برتر امروز در حالی در استان البرز برگزار شد که گلایه های بسیاری را به دنبال داشت؛ از برترین های سفارشی گرفته تا صندلی های خالی مسئولان و متولیان امر.
رئیس سازمان بسیج رسانه استان البرز چند روز قبل از این اختتامیه هشدار داده بود که انتخاب جوانان برتر به دور از فشارهای سیاسی صورت گیرد اما ظاهرا زور سفارشات برخی مسئولین بر رزومه های پربار و جوانان برتر واقعی چربید و لابی گری ها جای خود را به عدالت محوری در داوری ها داد.
صحبت های ارائه شده از سوی این مسئول، آن هم چند روز قبل از اعلام اسامی برگزیدگان نشان می دهد که قرار نیست اتفاقات جالبی رخ دهد اما از آنجا که هیچ مسئولی، به صورت مستقیم، مسئولیت انتخاب افراد را بر عهده نمی گیرد مشخص می شود که این جشنواره آن گونه که باید، ساماندهی نشده بود.
از نام این جشنواره چنان بر می آید که گویی جوانان برتر با رزومه های پربار در این رقابت شیرین و جذاب شرکت می کنند اما زمان اعلام اسامی برگزیده ها خصوصا رتبه بندی های اول تا سوم در بخش های مختلف مشخص شد آنچه که مورد توجه قرار نگرفته، رزومه ها بوده است.
نجواهای پی در پی در گوشه و کنار سالن میلاد و چشم های متعجب مدعوین هنگام اعلام برخی اسامی از یک سو و استقبال گرم مسئولان استان و صندلی های خالی آنان، از سوی دیگر، انگیزه بسیاری از جوانان و نخبگان را برای ادامه تلاش ها در این استان از بین برد.
این برنامه امروز در حالی برگزار شد که جای مسئولان فرهنگی بسیار خالی بود و همان چند نفری هم که به ظاهر برای تشویق جوانان برتر این استان حضور پیدا کرده بودند بین مراسم به دلایل مختلف، سالن را ترک کردند تا جایی که برای تشویق رتبه های دوم و سوم فقط سه نفر از مسئولان روی سن حضور داشتند.
تماشای این صحنه، هم برای مسئولان برگزار کننده و هم برای دیگر افراد برگزیده نیز خوشایند نبود تا جایی که پس از گلایه یکی از عکاسان روی صحنه از عدم همراهی مسئولان با جوانان، از دو نفر از مدیران ورزشی شهرستان ها درخواست شد تا روی سن حضور پیدا کنند.
طولانی شدن مراسم هم یکی دیگر از علل خالی شدن سالن هاست؛ بارها هشدار داده شده که برنامه های فرهنگی و جشنواره ها را آنقدر با مسائل حاشیه ای و غیرضروری طولانی نکنید که حتی همان مسئولانی که هزاران بار شعار جوانگرایی و حمایت از هنرمندان را سرداده اند، خسته شوند و برنامه را رها کنند، اما کو گوش شنوا؟
کم نیستند برنامه های مختص هنرمندان، اصحاب فرهنگ و رسانه و جوانان این استان که سالانه برگزار می شوند و مورد کم لطفی متولیان فرهنگی قرار می گیرند که از جمله آن ها می توان به جشنواره های رسانه ای ابوذر، تئاتر استانی بسیج، تئاتر منطقه ای افراد دارای معلولیت آفتاب به میزبانی البرز و … اشاره کرد.
از این موارد که بگذریم، امروز سوالات بی جواب زیادی در ذهن حضار ایجاد شده که خوب است متولیان امر به آن ها پاسخ دهند.
۱- ملاک انتخاب جوانان برتر در این رقابت چه بود؟
۲- رزومه های افراد چه نقشی در انتخاب آن ها داشتند؟
۳- اگر رزومه ها نقش داشته اند پس چگونه است که جوانانی با رزومه های بسیار پربارتر و قابل دفاع در گوشه و کنار سالن، متعجب و نظاره گر این بی عدالتی بودند؟
۴- مگر مسئولان این استان در طول سال چندین ساعت از وقت خود را قرار است به جوانان اختصاص دهند؟
۵- آیا موضوعی مهم تر از آینده جوانان در کشور داریم؟
۶- مسئولان استانی دعوت نبودند یا جوانان برتر و نخبگان برایشان اهمیتی نداشتند؟
با شنیدن برخی اسامی، این گونه تصور می شود که رزومه های جوانان انقلابی یا اصلا خوانده نشده یا از دور داوری ها خارج شده اند. آیا با همه این تفاسیر هنوز هم به دنبال علت فرار مغزها هستیم؟ آیا همچنان شعار شایسته گزینی، جوانگرایی و عدالت محوری سر می دهیم؟
بسیار خوشحال خواهیم شد که متولیان این امر مهم رزومه های ارسالی و مستندات را در معرض دید عموم قرار دهند و قضاوت را به اهل فن بسپارند تا دیگران هم به عدم عدالت محوری در این جشنواره پی ببرند و بدانند رزومه در این استان قیمتی ندارد و لیست های سفارشی جای خود را به برترین های واقعی داده اند.
پیشکسوتان سال هاست به شعارهای مسئولین عادت دارند اما نسل جوان با انگیزه را با این بی عدالتی ها و بی توجهی ها از تلاش و پشتکار سیر نکنید. مسئولان محترم، شما که حاضر نیستید سه ساعت از وقت گرانبهای خود را صرف تشویق جوانان برتر استان کنید، چگونه انتظار دارید آن ها عمر خود را صرف اختراع، فعالیت های دانش بنیان، انتشار اخبار، تولید محتوا و … کنند؟
انتهای پیام/