به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، سرگرد محمد محمدپور، کارشناس مرکز اطلاع رسانی پلیس استان البرز برقراری ارتباط موثر با فرزندان را از جمله مهمترین گام های پیشنهادی برای والدین برشمرد و گفت: با توجه به مراحل رشد عقلی و اجتماعی کودکان و نوجوانان، والدین می توانند با بهره مندی از نرمافزارهای مختلف دسترسی فرزندان به سایتهای نامناسب را محدود کنند.
وی ادامه داد: والدین همچنین می توانند با استفاده از برخی نرمافزارهای دیگر امکان به اشتراکگذاری اطلاعات شخصی را از کودک سلب کنند. با استفاده از برخی از این نرمافزارها می توان امکان رصد مسیرهای انتخاب شده و نظارت بر فعالیت کودکان در فضای مجازی را فراهم کرد.
محمدپور بیان کرد: همچنین مطالعات نشان داده آنچه که امروزه بیشتر به پیشگیری از آسیب های اجتماعی کمک می کند آن است که ابتدا به فرزندان آموزش دهیم که چگونه به شکل مناسب و بجا از فضای مجازی استفاده کنند تا خود و عزیزانشان با مشکل مواجه نشوند. برای شروع، به راهکارها و توصیههایی اشاره می کنیم.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی پلیس استان البرز با تأکید بر ضرورت خودداری از نگهداری و به اشتراک گذاری تصاویر خانوادگی در تلفن همراه مطرح کرد: باید به فرزندانمان گوشزد کنیم که رمز عبور تلفن همراهشان را بههیچ عنوان نباید در اختیار دیگران قرار دهند. استفاده از چارچوب ها و قوانین خانوادگی برای استفاده از اینترنت برای تمام اعضای خانواده الزامی است.
وی عنوان کرد: به فرزندمان بگوییم تا والدین اجازه نداده اند، نباید با کسانی که در فضای مجازی آشنا میشود قرار ملاقات بگذارد و از او بخواهیم اگر در فضای مجازی در گفت و گو با نفر مقابل کدورت و ناراحتی پیش آمد حتما با ما در میان بگذارد و تحت هیچ شرایطی اطلاعات شخصی و خانوادگی اعم از آدرس منزل، شماره تلفن، اسم یا آدرس مدرسه را در فضای مجازی به اشتراک نگذارد.
به گفته محمدپور، باید به فرزندمان تاکید کنیم که تحت هیچ شرایطی نباید به پیام های الکترونیکی، پستها، پیامها و متنهای تهدیدآمیز پاسخ دهد؛ والدین همراه با فرزند خود در فضای مجازی وقت بگذرانند و نرم افزارها و نسخه های به روز شده را ارزیابی کنند. همچنین سایتهای موردعلاقه فرزندشان را حتما نشانه دار کنند تا دسترسی او به این سایتها سادهتر شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر فرزندتان به خاطر تجربهای ناخوشایند در فضای مجازی نزد شما آمد، او را جدی بگیرید و ضمن همدلی به احساساتش بها دهید. حتما حساب کارت اعتباری و قبض تلفن را زیر نظر داشته باشید تا اگر هزینههای نامعقول از کارت کم شد و یا قبض به طرز غیرمعمولی افزایش داشت بلافاصله آن را بررسی کنید. سعی کنید دستگاه رایانه را در یکی از قسمتهای اشتراکی خانه، مانند اتاق نشیمن قرار دهید تا ناظر استفاده کودک از آن در فضای مجازی باشید.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی پلیس استان البرز با تأکید بر اینکه فرزندمان را با وظایف و شماره تماس پلیس فتا آشنا کنیم، افزود: واضح است که فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و رشد روزافزون کاربران، علاوه بر پیامدهای خوب، با نتایج مضر و خطرناکی نیز همراه است؛ پس وظیفه ما در مقام والدین و یا سرپرست کودک این است که در درجه اول آسیب های فضای مجازی را به فرزندمان بیاموزیم.
محمدپور در پایان تاکید کرد: والدین فضایی گرم و ایمن در خانه و خانواده به وجود بیاورند چرا که فرزندان باید به ما اعتماد داشته باشند و بدون واهمه، تجربههای ناخوشایند خود را با ما در میان بگذارند. اگر هرچه سریعتر به وجود مشکلات پی ببریم، امکان آن که از بروز اتفاقهای ناخوشایند پیشگیری کنیم بیشتر و بیشتر فراهم خواهد شد.
انتهای پیام/
۰tjlno