• امروز : سه شنبه - ۱۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 30 April - 2024
1
در هفته بسیج سازندگی؛

۷۲ اردوی جهادی در مناطق حاشیه نشین و روستاهای کمتر برخوردار البرز برگزار می شود

  • کد خبر : 16812
  • 16 اردیبهشت 1402 - 11:32
۷۲ اردوی جهادی در مناطق حاشیه نشین و روستاهای کمتر برخوردار البرز برگزار می شود
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز در خصوص ویژه برنامه های هفته بسیج سازندگی در استان البرز، از برگزاری 72 اردوی جهادی در عرصه های عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، درمانی، آموزشی، اقتصادی و ... در سطح مناطق حاشیه نشین و روستاهای کمتر برخوردار خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز، سرهنگ مهران طیران، مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته بسیج سازندگی برگزار شد، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نهادهای انقلابی یک به یک شکل گرفتند که یکی از نهادهایی که اوایل پیروزی انقلاب ایجاد شد، جهاد سازندگی بود.

وی عنوان کرد: پیش از انقلاب اسلامی، با توجه به سیاست های غرب گرایانه حاکم بر کشور، به روستاها رسیدگی نمی شد و به دنبال تخلیه آن ها و تبدیل جمعیت به جمعیت شهرنشینی آن ها بوده و در واقع روستاها به کلی فراموش شده بودند. در آن دوران، محرومیت های بسیاری در حوزه روستاها وجود داشت که منظور رفع آن ها، جهاد سازندگی به فرمان امام خمیین (ره) شکل گرفت.

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز با اشاره به اینکه نهاد انقلابی و محرومیت زدای جهاد سازندگی در تاریخ ۲۷ خرداد سال ۱۳۵۸، در کشور آغاز به کار کرد، عنوان کرد: در ابتدا اهداف این نهاد، بیشتر در حوزه روستاها تعریف و اقدامات گسترده ای در مناطق کمتر برخوردار روستایی انجام می شد. پس از آن، در دوران دفاع مقدس، جهادگران خالصانه وارد عرصه شدند.

سرهنگ طیران افزود: در دوران جنگ تحمیلی، بخشی از بدنه جهادی به عنوان سنگرسازان بی سنگر وارد میدان شدند و بخش عمده ای نیز، مهندسی رزم را بر عهده گرفتند. همزمان با این امر، تمرکز بر مناطق روستایی نیز وجود داشت و اقدامات گسترده ای به منظور ایجاد زیرساخت های لازم در این زمینه انجام می شد اما پس از جنگ، رویکرد متفاوت شد.

وی مطرح کرد: جهاد سازندگی که سازمانی کاملا مردمی بود، تبدیل به وزارتخانه شد و پس از مدتی در سال ۱۳۶۹، وزارت جهاد سازندگی، اختیارات خود را میان وزارتخانه ها تقسیم کرد و به وزارت جهاد کشاورزی تبدیل شد. از آن زمان، بدنه جهادی که دغدغه موضوعات محرومیت زدایی را داشت، به صورت خودجوش برای محرومیت زدایی از مناطق محروم وارد عرصه شد.

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز مطرح کرد: گزارش این اقدامات به سمع و نظر مقام معظم رهبری رسید تا اینکه در ۱۷ اردیبهشت سال ۱۳۷۹، فرماندهان وقت سپاه و اعضای هیئت دولت، نزد ایشان رفتند و لزوم ایجاد سازمانی در امتداد جهاد سازندگی با رویکرد مردمی را مطرح کردند که در همان زمان، سازمان بسیج سازندگی شکل گرفت و تقسیم وظایف ها صورت گرفت.

 

سرهنگ طیران بیان کرد: ماموریت های سازمان بسیج سازندگی در سه محور اصلی سازماندهی و ساماندهی گروه های جهادی و عمومی کردن گفتمان و تفگر جهادی، کمک به دولت در انجام پروژه های محرومیت زدایی با مشارکت حداکثری مردم و خیرین و کمک ب پایدار کردن اقتصاد با تاکید بر زنجیره ارزش تعریف شده که همواره فعالیت هایی در این زمینه در حال انجام است.

وی در خصوص ویژه برنامه های هفته بسیج سازندگی در استان البرز، از برگزاری ۷۲ اردوی جهادی در عرصه های عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، درمانی، آموزشی، اقتصادی و … در سطح مناطق حاشیه نشین و روستاهای کمتر برخوردار خبر داد و خاطرنشان کرد: در هفته، از ۱۰ طرح آبرسانی، محرومیت زدایی و اشتغالزایی با حضور مسئولین بهره برداری می شود.

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز، برگزاری چهار رزمایش کمک مومنانه در سطح شهرستان ها، اجرای طرح جمعه به جمعه توسط ۲۲ قشر تخصصی بسیج، دیدار جهادگران منتخب با نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج و دیدار جهادگران با ائمه جمعه در سطح نواحی و حضور جهادگران در رسانه های محلی و استانی و تبیین اقدامات انجام شده را از دیگر برنامه های این هفته برشمرد.

به گفته طیران، در ایام نوروز سال جاری، ۲۶۶ اردوی جهادی در سطح استان البرز برگزار شد که تجلیل از جهادگران فعال در آن ها، برپایی نمایشگاه های دستاوردهای جهادی و عرضه مستقیم محصولات اقتصاد مقاومتی و حضور منسجم جهادگران در نماز جمعه و گل افشانی مزار شهدای جهادگر نیز در هفته بسیج سازندگی صورت می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه بسیج سازندگی، اقدامات بزرگی انجام می شود که هر یک می تواند یک کتاب و روایت جریان ساز شود اما این سازمان هنوز موفق نشده در این زمینه، اتفاقی را که در شأن گروه های جهادی است، رقم بزند. ما باید به حوزه روایت ها وارد شویم و اقدامات انجام شده را از نگاهی متفاوت و به نحوی شایسته بیان کنیم و آن ها را به تصویر بکشیم.

خبرنگار: صدیقه صباغیان

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://didebanealborz.ir/?p=16812

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.